Veelgestelde vragen

Voor welke groepen is project F.I.E.T.S. geschikt?

Project F.I.E.T.S. is geschikt voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Hoeveel uur zijn de leerlingen met het project bezig?

Het project neemt een hele schooldag in beslag. Daarnaast is er een voorbereidende- en afsluitende les, gegeven door de leerkracht.

Hoe kunnen wij als school ons op de projectdag voorbereiden?

Op deze website kunt u via het kopje downloads, met het verstrekte wachtwoord uit de bevestiging, de leerkrachthandleidingen downloaden om al een beeld van het dagverloop en de workshops te krijgen.

Deze handleidingen ontvangt u circa 2 weken voorafgaand aan de projectdag per post, zodat u deze niet zelf hoeft uit te printen en de leerkrachten zich tijdig op de workshops kunnen voorbereiden. Ook zijn er instructiefilmpjes over het project beschikbaar via deze website.

Ook vindt u hier de informatie over de voorbereidende en afsluitende les.

Downloads

Door wie worden de workshops gegeven?

De workshops worden door de leerkrachten van de groepen gegeven. Zij bereiden zich met behulp van de leerkrachthandleidingen hierop voor.

Eerdere ervaring van leerkrachten leert, dat dit goed te doen is, als de karren met materialen aanwezig zijn, wijst het zich allemaal vanzelf.

Door wie wordt de fietsshow en de kettingreactie gegeven?

De explainer van Continium deelt de materialen uit en verzorgt de inleidende fietsshow. Ook is hij gedurende de dag aanwezig om vragen over activiteiten te beantwoorden en waar nodig te assisteren. Aan het einde van de dag zal hij afsluiten met de kettingreactie.

Waar kunnen de leerkrachten informatie vinden?

Op deze website treft u informatie aan over de planning van de projectdag. Onder het kopje downloads treft u alle documenten aan die van belang zijn voor de projectdag (u heeft hier een wachtwoord voor nodig dat we bij de bevestiging verstrekken). Deze handleidingen ontvangt u circa 2 weken voor aanvang van de projectdag ook per post.

Downloads

Is het nodig ouders om hulp te vragen?

De leerkracht van de groep geeft de workshops zelf, uiteraard is het mogelijk hierbij hulp van ouders te vragen. Twee ouders of leerkrachten die helpen met het uit- en inladen van de materiaalwagen zijn vereist. Bij meer personen kunnen de materialen ’s ochtends sneller uitgeladen en aan het einde van de dag ingeladen worden.

Dienen we de werkboekjes, certifietscaten ed. zelf uit te printen?

U hoeft zelf niets uit te printen. De leerkrachthandleidingen en lesboekjes worden circa 2 weken voorafgaand aan de projectdag per post toegestuurd. De overige lesboekjes en certifietscaten voor de leerlingen worden op de projectdag meegenomen.

Wanneer ontvangen we alle informatie?

Na aanmelding en het vastleggen van een beschikbare datum ontvangt u een bevestiging per e-mail. In deze bevestiging staat onder andere het programma van de dag en overige informatie.

Circa 2 weken voorafgaand aan de projectdag ontvangt u per post de leerkrachthandleidingen en lesboekjes. De overige lesboekjes en certifietscaten voor de leerlingen worden op de projectdag meegenomen.

Dienen de leerkrachten zich voor te bereiden?

Ja, de leerkrachten dienen zich op de projectdag voor te bereiden. Op deze website kunt u via het kopje downloads, met het verstrekte wachtwoord uit de bevestiging, de leerkrachthandleidingen downloaden om al een beeld van het dagverloop, workshops en de voorbereidende en afsluitende les te krijgen.

Ook ontvangt u deze handleidingen circa 2 weken voorafgaand aan de projectdag per post, zodat u deze niet zelf hoeft uit te printen en de leerkrachten zich tijdig op de workshops kunnen voorbereiden.

Collega’s van andere scholen geven hierbij aan, dat u zich geen zorgen hoeft te maken, maar dat alles zich vanzelf wijst als de karren met materiaal arriveren.

Hoe kan ik mij voor het project aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor Project F.I.E.T.S. middels het online aanmeldformulier. Op deze website treft u tevens een overzicht aan van beschikbare dagen, waar u een voorkeur voor kunt aangeven. Deze datum is altijd onder voorbehoud totdat deze door ons is bevestigd.

Inschrijfformulier

Hoe groot mogen de groepen zijn en wanneer is er een extra dag nodig?

Deelnemen aan het project kunt u met maximaal acht groepen van 30 leerlingen per groep. Bij grotere of dubbele groepen kunt u een extra dag bijboeken.

Hoeveel ruimte is er nodig voor de fietsshow en de kettingreactie?

Voor de opbouw van de fietsshow en kettingreactie hebben wij een ruimte nodig van 5 bij 3 meter. Daarnaast is er uiteraard ruimte nodig voor de kinderen om zittend de show en kettingreactie te bekijken.

Dienen wij zelf voor de materialen te zorgen?

U hoeft zelf niet voor materialen te zorgen. Alle materialen en bijbehorende lesboekjes worden door ons op de projectdag meegebracht.

Op welke dagen kan het project gegeven worden?

Het project kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden gegeven, mits alle groepen de hele vrijdag aanwezig zijn. Wanneer de lagere groepen op vrijdagmiddag vrij hebben, is het jammer de projectdag op deze dag te laten plaatsvinden, omdat de lagere groepen dan een aantal onderdelen, waaronder de kettingreactie, missen.

Kan Project F.I.E.T.S. elk jaar gereserveerd worden?

Het project heeft een programma met materiaal voor de groepen 1+2, 3+4, 5+6 en 7+8. Als het project 1 keer per 2 jaar gereserveerd wordt, zal er dus geen herhaling van lesstof plaatsvinden.